Solceller

Användningen av solceller började, som elförsörjning till satelliter i rymden på 1950-talet. Först på 1970-talet började man använda tekniken på jorden.

Idag är installationen av Sol-El, i forma av solpaneler, som innehåller sol- cellerna, för el-produktion, verkligen på frammarsch! Tekniken har för- bättrats och i Sverige så har även ett speciellt solcellsstöd erbjudits. Priset för en installation har därför även sjunkit betydande. Man räknar generellt med att pay-off-tiden, för investeringen, ligger runt 12-15 år.

Sol-el utvinns från solens UV-ljus, till var solcell i en solpanel. Den idag vanligaste solpanelen innehåller solceller av kristallin modell, som har en högre verkningsgrad än tidigare solceller. Denna modell finns i två olika typerna: poly-kristallin (s.k. multi-kristallin) & mono-kristallina celler.

Våra huvudsakliga sol-uppdrag idag, handlar om konsultation & rådgivning. Välkommen att kontakta oss på Effektiv Energi AB

Fakta solceller

Miljövänligt & lönsamt alternativ
– Fördel, tillsammans med värmepump (= klimatneutral komb.) I kombination m Bergvärme ger 1 kW solel drygt 5,5 kW energi

– Egen el, sänker behovet av inköpt el (= lokalproducerad)

– Minskade priser pga ökad efterfrågan
– Ditt ev el-överskott, sommartid, kan säljas vidare till el-bolaget

– Minimerar stigande, egna el-kostnader, i framtiden (= el-koll!)

S.k. solfångare, tillverkar endast varmvatten, från solens energi och är inte samma sak som solceller, som levererar el.

 

Kontakta oss

Fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig så fort vi kan.